torsdag 25 november 2010

Köparens marknad


Gran Canaria och övriga Kanarieöarna har fortfarande mycket låga kostnader för ägda lägenheter. Trots att det finns samma typer av avgifter som i Sverige, så ligger de bara på en bråkdel av vad vi är vana vid i Sverige.

Räknar man ihop fastighetsskatten, samfällighetsavgiften, försäkringen och fasta kostnader för el och vatten, så får man en kostnad på max (900- 1500 SEK) i månaden. Dessa uppgifter beräknas på en liten lägenhet med två rum och kök . Det bör dock betänkas att månadskostnaderna påverkas försumbart av lägenhetens totalvärde, vilket innebär att även en mycket dyrare och flottare lägenhet också har mycket lägre avgifter än vad vi är vana vid i Skandinavien och övriga Europa.

I dessa tider finnst det möjligheter att göra kap.Har man pengar på ficka så kan man pruta rejält ca 20-30 %. De går fortfarande att låna pengar här på Ön men det är svårare, oftas kräver Banken minst 40-50 % egetkapital. Och efter som räntan är högre här så är det bättre att låna i Sverige. Ett tips kan vara att först hyra en bostad för att känna på . Många Svenskar hamnar i Las Palmas eller San Agustin men det finns många andra trivsamma platser på Grancanaria. Om det är mycket sol man vill ha så bör man tänka sig kusten mellan Puerto Rico och Puerto Mogan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar